ūüíęUsein kysytyt kysymykset

ūüíęUsein kysytyt kysymykset

Mitä ovat anime ja manga?

Anime ja manga ovat alkujaan japaninkielisiä sanoja, joista anime tarkoittaa suomeksi animaatiota ja manga sarjakuvaa. Länsimaissa, etenkin harrastajien keskuudessa, kyseiset termit ovat vakiintuneet tarkoittamaan nimenomaan Japanissa tehtyjä animaatioita ja sarjakuvaa.

Mikä ihme kerho tämä on?

Oulun manga- ja animekerho OMAKE ry on rekisteröitynyt yhdistys, joka pyrkii levittämään ja tukemaan japanilaisen animaation sekä sarjakuvan harrastusta Suomessa. Kerhon toiminta keskittyy Pohjois-Suomen ja erityisesti Oulun alueelle.
Omake on sanana japania, ja se suomeksi tarkoittaa ekstraa tai lisuketta (kaupan päälle).
OMAKE:n säännölliseen toimintaan kuuluu videoillat joka kuukausi, järjestökokoukset, miittejä sekä yksi- tai kaksipäiväinen jäsenten yhteistyössä tehty harrastustapahtuma Animeseminaari. Kerho järjestää ajoittain myös muutakin toimintaa.

Millaisia tapahtumia järjestetään?

OMAKE tarjoaa säännöllisesti jäsentapaamisia eli miittejä, peli-iltoja sekä videoiltoja. Muuhun toimintaan on kuulunut mm. saunailtoja, piknikkejä kesällä, elokuvissa käyntiä, seminaareja ja japaniteemaista kokkailua. Hallitus ottaa mielellään vastaan ideoita ja ehdotuksia sekä palautetta.

  • Miitit ja peli-illat

OMAKE järjestää jäsenilleen mm. miittejä ja muita tapaamisia, joista ilmoitetaan erikseen sähköpostilla ja muilla tiedotuskanavillamme. Ilmoituksessa mainitaan tietenkin kokoontumispaikka ja aika. Miitit järjestetään usein Puolivälinkankaan nuorisotalolla (Mielikintie 7). Kokoonnumme toki muuallakin, erityisesti kesäisin sään salliessa.

  • Videoillat

OMAKE pistää pystyyn noin kerran kuussa videoiltoja jäsenille, joissa esitetään japanilaista animaatiota eli animea. Videoillat ovat tyypillisesti suurin piirtein kuusi tuntia pitkiä tapahtumia ja ne järjestetään lähes aina lauantaisin. Vuoden aikana järjestetään kerran tai pari myös pidempi, läpi yön kestävä niin kutsuttu allnighter, jossa sarjoja ja elokuvia katsellaan yön yli urakalla.
Kunkin vuoden aikana esitettävistä sarjoista järjestetään äänestys ja tulokset katsottavista sarjoista ilmoitetaan ennen ensimmäistä syksyn videoiltaa. Kerhon hallitus valitsee videoiltojen sisällän mahdollisimman monipuoliseksi kokonaisuudeksi, jotta jokaiselle löytyisi mieluista katsottavaa.
Kerhon jäsenet tuovat videoiltoihin yleensä myös mangaa luettavaksi, ja paikalla on myös valikoima OMAKE:n omistamia lautapelejä. Videoillat toimivat epävirallisella nyyttikesti-periaatteella, eli osallistujat tuovat tilaisuuteen jotain syötävää tai juotavaa kaikkien nautittavaksi. Nam!
Koska videoillat järjestetään useimmiten nuorisotiloissa, on alkoholin käyttö ehdottomasti kielletty. Tätä valvotaan tiukasti, koska nuorisotilojen menetys merkitsee myös videoiltojen loppumista kokonaan.

  • Saunaillat

OMAKE pitää saunailtoja harvakseltaan ja silloinkin vain hyvistä syistä, kuten kerhon vuosijuhlia juhliakseen. Näissä tapahtumissa jätetään harrastustoiminta hieman vähemmälle ja keskitytään enemmän vapaamuotoiseen seurusteluun sekä hauskanpitoon.
Tapahtuman kuvaukseen sopivasti sauna on kuumana, joten oman pyyhkeen mukaan ottaminen on erittäin suositeltavaa. Koska kerhoon kuuluu monenikäisiä jäseniä, ei alkoholin nauttiminen suurissa määrin ole tässäkään tapahtumassa suotavaa, mutta pari saunakaljaa voi ottaa harkinnan mukaan. Siispä järki käteen ja pää kylmänä, mutta mieli korkealla tässäkin tapahtumassa. Saunomisen lisäksi iltoihin kuuluu mukavaa rupattelua sekä videoiden katselua.

Mitä hyötyä liittymisestä on?

OMAKE:n jäsenenä saat osallistua kaikkiin kerhon järjestämiin tapahtumiin. Erilaisia tapahtumatyyppejä ja niiden ominaispiirteitä on lueteltu hieman alempana.

Toisena näkyvänä (ja erityisesti myönteisesti lompakossa tuntuvana) etuna on alennus jokaisesta Fantasiapelit Oulun liikkeestä ostetusta anime- ja mangatuotteesta. OMAKE:n jäsen voi lunastaa tämän edun voimassaolevalla jäsenkortilla ja alennus on voimassa vain Oulun Fantasiapeleissä.

Kolmantena etuna on oikeus alennukseen vieraillessa Ranuan Japanitalolla. Kes√§kauden normaalihintainen lippu aikuisille on kalliimpi, mutta n√§ytt√§m√§ll√§ OMAKE:n j√§senkorttia saat siihen 2‚ā¨ opiskelija- tai el√§kel√§isalennuksen.

Millaisia jäseniä teillä on?

OMAKE:ssa on kaikenikäisiä jäseniä. Nuorimmat ovat hieman yli yläkouluikäisiä ja vanhimmat harrastajat ovat reilusti kolmenkymmenen, mutta suurin osa aktiiveista on kuitenkin tämän väliltä. Lähes kaikki aktiiviset jäsenet asuvat Oulun seudulla, mutta jäseniä löytyy ympäri maan aina Lapista ja Etelä-Suomeenkin saakka.

Ovatko tapahtumat kaikille avoimia?

Kyllä. Meidän tapahtumiin saa tulla tutustumaan paikan päälle. Piditkö tapahtumasta? Silloin jäsenyys kannattaa.

Miten minä liityn ja mitä hyötyä siitä on?

Kerhoon liitytytään maksamalla jäsenmaksu ja täyttämällä liittymislomake. Alle 15-vuotiailta vaaditaan Suomen lain vaatima huoltajan suostumus. Liittymällä saat oikeuden käydä jäsenille tarkoitetuissa tapahtumissa ja mukavia jäsenalennuksia yhteistyökumppaneiltamme ja pääset tutustumaan alan harrastajiin.

Mistä saa japanilaista sarjakuvaa ja animaatiota?

Erityisesti Oulussa japanilaisia sarjiksia myyvät Fantasiapelit Oulu (Rautatienkatu 10), jossa tarjonta on enimmäkseen englanniksi, sekä Suomalainen kirjakauppa (Kauppakeskus Valkea, Isokatu 25). Suomeksi käännettyä mangaa saa hyvin varustetuista lehtipisteistä, tavarataloista ja suomalaisista nettikirjakaupoista. Käytettyjä mangapokkareita voi metsästää esimerkiksi paikallisista antikvariaateista. Suomenkielistä animea myydään esimerkiksi tavarataloissa ja verkossa.

Mistä saan lisää tietoa tapahtumista?

Ajankohtaiset tiedot näkyvät yhdistyksen keskustelukanavilla. Tule rohkeasti paikan päälle tutustumaan vaikka jo seuraavaan videoiltaan! Hallituslaiset ja kokeneemmat jäsenetkin vastaavat mielellään kerhoa koskeviin kysymyksiin.

Kuinka vaihdan sähköpostiosoitteeni postituslistalle?

Ota yhteyttä palautelomakkeella OMAKE:n jäsenvastaavaan ja ilmoita hänelle nimesi, jäsennumerosi sekä vanha ja uusi sähköpostiosoitteesi.

Hei, minulla on vielä lisää kysyttävää!

EIk√∂ vastaus l√∂ydyk√§√§n Usein kysytyist√§ kysymyksist√§? Ota yhteytt√§ kerhon hallituksen j√§seneen. Voit my√∂s ker√§t√§ rohkeutesi ja tulla ihmettelem√§√§n johonkin tapahtumistamme, me emme pure!ūü•į

ukk.txt · Viimeksi muutettu: 12.02.2024 20:29
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International